Den hellige dans

Below this text in danish, there will be an english version, so please, go on scrolling if you do want to read in english, thank you 🙂

 

Nogen gange skal man opleve noget nyt og netop derfor er jeg her, for at opleve og lære og være.

Da jeg var yngre, var der flere ting der kendetegnede mig og nogen af dem serverer jeg for dig her, nemlig fik jeg skyld for at.: Være stædig, modsige folk, vild, fordi jeg elskede at afprøve alting og larmene, fordi jeg elskede at danse og synge.

Disse ord kendetegner mig nok stadig.;

Stædig; Jeg er utrolig stædig, sætter jeg mig noget for, så udfører jeg det .

Modsiger folk.. Ja det får jeg også skyld for stadigvæk, men faktum er, at det er jeg stort set stoppet med, gider ikke diskussioner, for det er spild af god energi, tiér så hellere stille, hvis jeg ikke er enig.

Vild, Ja jeg er vild, for elsker at udfordre mig selv både fysisk og mentalt og flytter mig gerne for at gøre det.

Larmene; Jo ser du , her er der faktisk noget, som jeg har glemt at være i mange år, for børn og ægteskab har gjort, at jeg i ca 25 år har viet mit liv, til at være mor og hustru og helt har glemt min krops behov for vild musik og dans. Årsagen var ikke, at jeg ikke måtte, men at jeg var gift med en mand som ikke kunne lide at danse og derfor skete det, at jeg stille og roligt stoppede naturligt med at danse også selvom der var musik i huset, jo jo jeg dansede med børnene på armen da de var små, men langsomt tog flere og flere ansvars opgaver til og når så dagen var ovre, så havde jeg ikke fået danset og langsomt gled det længere og længere bagud i min bevidsthed, hvilket nok er ganske normalt.

Men altså, en af de ting jeg fortalte mig selv, inden jeg tog hjemmefra, var at jeg hernede gennem roen, ville finde ind til den dansende og vilde pige igen.. ok måske sent i livet, men så længe livet på jorden ikke er forbi, så er intet for sent ! SÅ nu kommer vi så til det, denne lille historie egentlig handler om, nemlig:

EN VILD RYSTENDE OG DANSENDE DAG ❤

Forestil dig en søvnig fredag morgen, at stå op til en yoga session, som i bund og grund var rystende, så vildt rystende og som satte en stor frigørende proces igang. Alt imens jeg sidder her og skriver dette, bliver jeg igen helt høj ved tanken om denne session.

Det viste sig nemlig at denne yogamorgen skulle komme til at bestå af 2 timer hvor vi bare skulle ryste vores sind og krop fri for spændinger, men inden vi gik igang med dette, havde vi en liggende meditation hvori vi gennemgik de 5 elementer og på en stille og rolig måde vækkede vores trætte morgenkroppe.

Men så var det også slut med at være stille, vi startede med at ryste os fra fødderne og opefter til vild musik, som inviterede os til at ryste og til sidst gik denne rysten over i såkaldt trancedans, det kaldte den vilde kvinde frem i mig og jeg kunne slet ikke stoppe denne dans, for jeg havde fået et helt kick af denne rystedans, så det var en stor sorg, da musikken langsomt ebbede ud og vi blev bedt om at lægge os i Shawasana (dødmands stillingen, som man bruger ved afspænding efter en yoga yogasession).

Morgenmaden kaldte på os og der fortalte den dansene yogalærer os så at det var sidste gang hun underviste på Ashiyana i år, så vi kunne ikke få flere sessioner hos hende..øv øv.. Men så snakkede vi om, at vi simpelthen måtte have mere af denne dans, for det havde været så fantastisk. Den fangede en af de andre yogalærere og spurgte os så, om ikke vi havde lyst til at tage med ind på “The Source” i byen Arambol om aftenen, hvor der ville være vild ekstastisk dans, med meditation bagefter, dansen ville foregå omkring et stort stort Banyon Træ.

Og YES det havde både jeg og et par stykker mere vild lyst til for oplevelser som dette kan man ikke få nok af 🙂

Så vi mødtes til aftensmaden, denne vidunderlige organiske, veganske mad som vi alle elsker på Ashiyana, og derefter tog vi 5 personer mod Arambol for at danse. Denne aften så jeg en deæl af Arambol som jeg ikke havde set før. Fortaxachafføren kørte os bagom Arambol igennem små bite gade ud til stedet hvor “The Source” holdt og her gik musikken allerede højt.. DA vi stod ud af taxaen blev vi først mødt af en “so” med sin grisling, i bogstaveligste forstand, hvilket kun kan ske i Indien (tror jeg), så hørtes musikkens bas og scooter larm og så gik vi ellers ned at en rød grusvej… Korte efter mødte vi en gruppe mennesker som stod og røg.. hmmm nok ikke de helt rene cigaretter, for der var en umiskendelig duft af sødme omkring dem. Så stod vi foran indgangen, fik at vide at der ikke måtte snakkes overhovedet på dansegulvet ej heller drikkes eller ryges.. så hvis man havde de tendenser, så blev man henvist til at gå udenfor.

Indenfor, som jo også var udenfor, men som havde mure af bambus omkring, lød musikken højt, og så gik det ellers løs. Fødderne trippede af sig selv på det vinyl belagte gulv og inden i midten af dansegulvet var dette fantastiske store Banyon træ omringet at ca. 200 dansene og svedige menneskekroppe. Det var utroligt smukt.

Vi lukkede øjnene og bevægede os stille og rolig ind i den ekstatiske dans og indre velvære. Vores egen dans, blev lige som de andres, stadig mere ogmere vild. Wowww, hvilken følelese, så befriende, glædes udbrud over det hele, smilende munde og øjne mødtes når man endelig lukkede øjnene op og kiggede på de dansene svedige kroppe beklædt i mere eller mindre tøj.. Vildt vildt vildt .

To timers rystende dans blev afløst af stille rolig melodi, der langsomt fik folk til at sætte eller lægge sig ned på gulvet og overgive sig til en shavasana meditation og sukke vores ekstatiske energi ud af kroppen. Efter at have ligget i ca 10 minutter, blev vi bedt om at sætte os op i en stor rundkreds og holde i hånd for at afslutte sessionen med 3 x Ohmm og taksigelse.

Jeg var totalt høj på livet og ligeledes var de 4 andre som jeg var sammen med, vi blev hurtigt enige om at dette var absdolut ikke sidste gang vi gjorde dette.. Ja faktisk var vi så høje på livet, at vi efter endt taxakørsel tilbage til Mandrem, grinede så meget at vi blev tysset på af de herboende indere, da klokken var blevet 23:00.

Det var svært at falde til ro efter denne dag, så tilbragte lige lidt tid på stranden i nattemørket sammen med danske Maja. snaksnak snak og klokken blev mange inden vi nåede til køjs.

En dag i Indien som startede og sluttede med en befriende dans ❤

Og, bare lige for at sige det højt, så dansede vi en gang mere igår aftes, samme sted og tid, men med anden DJ, denne Dj startede det hele og gjorde det dermed muligt for os at deltage og nu var det så desværre sidste gang i denne sæson og han afsluttede så fint med at give alle os liggende mennesker et rigtig “Gong bad” Var dansen fantastisk, så var dette Gong bad næsten endnu mere fatastisk.. jeg kommer da til, at importere sådanne oplevelser til Danmark på et tidspunkt ❤

Jeg kan kun anbefale dig at prøve dette og derfor vil jeg gerne anbefale dig at tage til en af  Lalita Mármeka´s Ecstatic Shaking worksshops, hun underviser forskellige steder i europa her i sommer og vist nok også i Danmark. du kan se mere om hendes arbejde på: www.lalitamarmeka.com

OG MED HENSYN TIL ECSTATIC DANCE MEDITATION i Arambol, så kan du læse mere om dette fanstastiske fænomen på: f.com/ThesourceArambol ved Benjamin Crystal.

Ja jeg skal love for at jeg fandt frem til mint vilde dansene liv igen… så befriende, så vidunderligt.. Jeg lærte denne dag og aften at jeg stadig kunne danse og hvor vigtigt det er at bibeholde dansen i sit liv, også selvom der kommer både mand og børn til, så må du ikke glemme at danse, da det giver dig så stor glæde i livet.

I am so Totally high on life ❤

I lys og Kærlighed, Namasté 🙏❤

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *