4 uger i Kerala som studerende

Wooow!!!

Hej, du min kære læser, håber du har haft en dejlig ferietid, hvor du har haft tid til dig selv og dine nære ❤️ Jeg selv afsluttede min skønne ferie i Danmark og på Sicilien, sammen med min datter og søn og resten af min familie den 18 juni og tog tilbage til Kerala i Indien for at studere Ayurveda.

Tak for en skøn ferie med mine nære og kære børn ❤️

Nu er ferien så slut og jeg har siden da gennemgået og er blevet certificeret i Primary Awareness i Ayurveda og har dermed gennemgået et 21 dages kursus, (en rejse ind i ayurvedaens verden) og har tillige fået stor indsigt og erfaring med registrering hos FRRO i Kerala. Måske en erfaring jeg godt kunne have været foruden, alt imens jeg skulle koncentrere mig om at lære en masse panchakarma behandlinger samt indtage viden om hvad ayurveda egentlig drejer sig om foruden at være en Vata, Pitta eller Kapha person.

De 4 uger jeg har været her i Kerala i denne omgang , har været utrolig intensive, der har været så meget at lære, så megen frem og tilbage dokumenter til registrerings kontoret, så megen indkøb til min lille lejlighed som er kaldet et Homestay, som jeg nu er ved at forlade igen.

 

 

Jeg har skulle implementere, at bo i en by, hvor trafikken er stor og larmende, i en lejlighed i et hus, som lå tæt inde imellem andre huse, med vinduer som jeg ikke kunne kigge ud af, grundet de var som badeværelses vinduer og foruden at være grå, så har de også seriøse tremmer, så det lignede mest af alt et fængsel. I lejligheden var der en seng, to værelser uden noget, et køkken uden noget i, ikke engang et køleskab eller komfur, der vr også et badeværelse, men uden varmt vand i hanerne, ingen aircondition kun faner i loftet og intet wifi. Alt dette gjorde det utroligt besværligt for mig at bo der.                               Familien som havde huset, viste sig dog at være utroligt søde og hjælpsomme, rigtig dejlig familie, så når nu det skulle være sådan, så kan jeg i alt fald kun bekræfte at jeg var heldig med familien.

Men jeg måtte investere en del for at kunne leve der, både service, og alt andet til et køkken, jeg lånte dog en elkedel så jeg kunne lave varme drikke og få mig et bad (på indisk vis) hver morgen, og tillige lånte jeg en kogeplade, så jeg kunne kokkerere en smule. Men udover dette, så måtte jeg investere i alt andet, min sofa blev til en madras på gulvet med nogle puder i ryggen og nogle tæpper, det skulle jo gøres så billigt som muligt.

Men nu efter denne kamp, så har jeg overlevet mit første kursus i Primary Awareness in Ayurveda og fået certificat på dette wiiieee 🙂 har dog besluttet at jeg ikke tager de to næste kurser, da jeg ikke kan finde ud af at bo i denne by Aluva. Mit hjerte går til Goa og havet hvor jeg føler mig tryg, sikker, rolig, og med krop, sind og ånd i balance.

Min yoga har desværre lidt afsavn og min krop viser sig ikke at kunne lide dette, de 45 minutters yoga og 20 minutters meditation jeg har præstere hver morgen, har ikke været nok til at kunne balancere mig, da jeg har haft rod i mit hovede angående alt det andet, så nu søger jeg virkelig et sted hvor yoga er højt prioriteret.

Kerala Ayurveda Academy eller Kerala Health Village som det også hedder, har professionen helt i top, lærerne er uddannet som doktorer og er fantastiske til at undervise både deres egne landsmænd og os som kommer fra den vestlige verden. Jeg er dybt imponeret over deres viden, så selve undervisning har været helt fantastisk og kan man finde ud af at bo i byen Aluva, så får man en god viden med på sin vej. Det eneste jeg havde problem med på stedet var deres evindelige ugentlige eksamen.. Men stor ros til lærerne.

Selve Health village cafe lever dog ikke op til at skulle være ayurvedisk, ud fra de ayurvediske principper om mad, og vi udlændinge, som mest havde Pitta Dosha, måtte gentagne gange bede om mad der ikke var stærkt krydret. For er man mest Pitta i Dosha, så har man ild i maven. Det vil sige høj digestion, og krydret spicy mad fører denne ild til store flammer og vi risikerer hermed at skulle på toilettet mange gange om dagen og dermed stor risiko for dehydration. Hermed fandt jeg så ud af hvorfor jeg hver gang , jeg har været her i Indien har dehydret op til flere gange.. Jo jo man skal lære hele livet, så nu er det slut med spicy mad til mig 🙂

Lige nu, sidder jeg i skrivende stund og er glad, glad fordi jeg både har fået certifikatet og dermed bestået første kursus i Ayurveda og kan forsætte til næste hvis jeg ønsker, men også glad fordi jeg endelig har fået min registrering igennem hos FRRO og kan blive her et helt år uden at absolut skulle ud af landet hver 90 tyvende dag og ind igen. Nu kan jeg tage ud og ind af Indien som det passer mig og skal ikke diskutere det myndighederne herude indtil juni 2019 🙏 Det har været en kamp uden ligestykke at få det igennem og har som sagt taget 3 uger og utrolig megen energi fra mig og academiets side, så megen hjælp de har givet mig, så jeg næsten føler det er forkert ikke at forsætte der, men det gør jeg ikke. Men jeg er glad nu 😀

Jeg er nu i Fort Kochi igen, som jeg tidligere i mine blogs har beskrevet som en dejlig by, jeg sidder og skriver på et skønt hotel med swimming-pool og føler mig utrolig priviligeret over at kunne gøre det.. Byen er dejlig og hotellet er skønt, men jeg har ikke lyst til at være i Kerala mere, her er ikke mere for mig at lave, så jeg tager imorgen ud og tømmer min lejlighed i Aluva, og på torsdag tager jeg videre til Maldiverne. Ville rigtig gerne have været til Bali, men da der lige har været to store jordskælv på to naboøer til Bali, så ved jeg ikke hvad det har forårsaget på Bali og med erfaringen fra oversvømmelserne i Idukki og Munar som også påvirkede Aluva, hvor vi var i alarm beredskab til at blive evakueret i 2 døgn, (viste sig dog ikke at blive nødvendigt, heldigvis) så har jeg ikke lyst til at have bekymring om jordskælv også .

Livet er en stor rejse, med både op- og nedture, megen læring og fantastiske danse i solskin og regn. Jeg spiser af livet, med glæden boblende inden i mig af bare taknemlighed over hvad det byder mig og lige nu er jeg parat til regndans her i Fortkochi❤️

Hvis du stadig har lyst til at følge min rejse gennem livet, så læs gerne med i næste afsnit af “SKUM”

I lys og kærlighed, namaste 🙏 ❤️ LillyAcacia

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *