Sri Lanka <3

Hvem i alverden kan finde på at tage til Sri Lanka uden at forbedre sit ophold??

Ok det kunne jeg så, og det har været en oplevelse uden lige, tænk sig at stå i en fremmed lufthavn, uden at vide hvor man skal tage hen kl 13 en søndag eftermiddag!!! Og alle, jeg siger alle Tuc-tuc drivere var vilde efter at hjælpe mig, incl. alle taxichafførerne, er disse aktive i Indien, så er de det ikke mindre her.. Nogen gange er jeg bare så træt af disse spørgsmål:

Ma´dam can I help you? Ma´dam tuc-tuc?? Which country are you from?

Ja det lyder måske forfærdeligt at sige det, men når man har rejst rundt herude i så lang tid som jeg, så kan man vist godt blive lettere allergisk overfor disse sætninger.. Og de kommer hvor end du går og hvor end du står, hvis du tillader dig at stoppe med at gå, så er tuc-tuc chafførerne der med det samme.. Nåhh ja, de skal jo leve.. Men nu ved du det, hvis du skulle finde på at tage herud ha ha 😁

Tilbage til lufthavnen, her tænkte jeg at ok, jeg er måske i et fremmede land, så vandrede lidt frem og tilbage, indtil jeg bestemte mig for at tage ud til vandet i nærmest by.. Det blev så Negombo og hold op hvor var jeg glad for det, bookede mig ind på et hotel for 2 nætter og her fandt jeg ro og fandt ud af, at jeg måske behøvede lidt hjælp til, at finde ud af hvad jeg skulle og ikke skulle se..

Næste dag fandt jeg ud af at være på Sri  lanka, lige efter man har været i Indien, føles næsten som et kulturchok, for her er man næsten i samme tidsalder som i Vesten, så jeg gik reelt fra værende i (føles som) 1970 til at være i 2018, her er trafikregulering, trafikregler, som for det meste bliver overholdt, her er fortove, og folk går i samme slags tøj, for det meste altså, som os i vesten. Mentaliteten er også klart mere moderne, men dog findes der, i nogen områder, den gamle mentalitet med, at kvinder ikke bader i havet og ikke har bare skuldre, men det er ikke ret mange steder jeg har mødt dette. Her arbejder kvinderne “tilsyneladende” på lige fod med mændene og er næsten lige så respekteret som mændende.

Ligeledes er det, at når børnene bliver gift, så flytter de som regel hjemmefra, det er ej heller alle steder, men hos en stor del af befolkningen gør dette sig gældende også selvom man kan spare penge ved at bo sammen, som i et kollektiv.

Anyway, dag to kontaktede jeg en venindes, veninde i Kandy, og vi blev enige om at jeg tog dertil om tirsdagen.. Der var en stor årlig festival i byen, med elefantparade i 8 dage, som måtte opleves og man har vist ikke været på Sri Lanka, hvis ikke man har været i Kandy siges der, så jeg tog dertil en bus tur på 3 timer, blev dog til 4,5 time og så kom jeg ud til den sødeste familie, som viste sig også at have et homestay, nemlig “Ceylonshine homestay på Booking.com og på Air BnB”, De er de sødeste og dejligste mennesker som vil gøre alt for dig, og Gheetgaya, moderen i familien tilbereder de skønneste måltider til dig hvis du ønsker det, du kan klart spare mange penge og tid (på at finde ud hvor du vil tage hen, de ved det hele, næsten. Og så snakker de engelsk. De har dog ingen A/C og ej heller loftsfane, (i det værelse jeg boede i) men kan du leve foruden, en nat eller to, så vil du ikke fortryde dit ophold her. Ups det var vist lidt reklame .

Derfra tog jeg op for at se Dambulla Cave Tempel og det Golden Tempel. Kunne have taget til Sigiria også den dag, men det var så varmt, og der havde været mindst tusinde mennesker i bussen på vej derop, og busturen havde taget 2 timer og at bestige bjerget for at se templet gav en del sved på panden (og det siger jeg, selvom jeg lige har vandret Caminoen), så det opgav jeg og tog tilbage til Kandy istedet for bagefter, hvilket var godt, da denne tur tog næsten 4 timer stående op i bussen juhuuuuuuuu…

Men jeg var jo kommet til Sri Lanka for at se lidt ja, men også for at slappe af og grounde efter Kerala´s oversvømmelser, så efter at have set en te-fabrik, The Tooth Tempel og Den botaniske have, så tog jeg to dage senere mod Colombo med tog.. Hold nu op.. her blev det også til 4 timer stående, eller næsten, for jeg tog muligheden og satte mig på gulvet i mellemgangen.. og derefter tog jeg en Highway bus til Matara, hvilket var en velsignelse, eget sæde og aicondition, Yes yes..                 Ved ankomst til Matara kl. 19:30 fandt jeg en lokal bus til Tangalle “Singaull” (Endnu en time stående op) og derfra en tuc-tuc til mit homestay ved kysten.. Denne tur fra Kandy til Tangalle, skulle have taget 6,5 time, men det blev rundt regnet til en tur på 10 timer suk.

Men denne gang skulle jeg bare slappe af og ikke rejse nogen som helst steder i en uge.. og hold op hvor var det dejligt, skøn strand meget tæt på, dejlige mennesker, skønt homestay og et posthus der fungerede som der hjemme, bedre end derhjemme, og i alt fald 100 % bedre end i Indien. her endte jeg med at købe en rygsæk og sende min kuffert hjem, da den var så træls at have med i diverse tog og busser.

Når jeg rejser rundt på egen hånd, kommer jeg i utrolig god kontakt med lokalbefolkningen, nogn gange for god, men indtil videre har jeg hurtig kunne sortere dårlige kontakter fra. Nogen af disse mennesker, som jeg har mødt i lokal livet i Tangalle, vil så gerne at jeg bosætter mig der og laver forretning med yoga, ayurveda og massage. Men det gør jeg nu nok ikke, men dejligt at vide at man har muligheden og det skulle iflg. lokal befolkningen ikke være svært her.

Mit sidste stop inden jeg tog tilbage til Negombo, var Galle (Gaull) Denne by, men mest dens Fort var helt bestemt et skønt sidste stop. Inde i fortet var det som at komme til en gammel engelsk/hollandsk landsby og her var hygge, og forfærdelig mange tyskere. Indtil nu havde jeg kun mødt franskmænd, men her var tyskerne klart i overtal, (fra lokalbefolkningen ved jeg at dette fænomen gør sig gældenede op langs hele vestkysten).    

At være på Galle Fort, på spidsen af Sri Lanka, gør at man har den skønneste udsigt ud over havet og solnedgange, wooow det var smukt.

 

 

Nu idag er jeg efter en tur på 5 timer med skift imellem busser og tuc-tucs nået Negombo, hvor jeg skal overnatte, for at flyve tilbage til Goa imorgen. Jeg slapper af med at skrive dette her og nyder at være tilbage på første overnatningssted. Og så er jeg ellers klar til Indien og Goa igen..

Lige et par små tips, til dig der gerne vil til Sri Lanka:

  • 100 Lkr =  4,00 Dkr.
  • Tuc-tuc pris 1 km = 100 Lkr sådan ca., kan forhandles og aftales inden kørsel.
  • Lokal bus pris = ca 180 Lkr for 2 timers kørsel.
  • Highway bus pris: mellem 150 – 600 Lkr. afhængig af hvor langt du skal med.
  • Hotel/homestay = Sørg for at finde et med karakteren 8-10 på booking dot.com, som de bruger mest her.. brug filter til at finde hvor du vil bo. men jeg har kun betalt max 115 pr. nat med morgenmad, balkon og a/c, under 100 kr, er der ofte ikke hverken a/c og morgenmad med i prisen.
  • Brug rygsæk, ikke kuffert og rejs med minimal bagage

Og vil så bare sige at jeg helt sikkert kommer tilbage hertil 😇

Hvis du skulle have lyst til at læse mere om min rejse rundt i verden,  så læs videre i næste afsnit af “SKUM”.

I lys og kærlighed, Namasté 🙏 ❤️LillyAcacia

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *